maandag 7 juni 2010

Hotels, campings, kartonnen dozen...

Voor wie alleen of met enkele anderen door Europa gaat reizen en niet al te veel geld uit wil geven zijn er eigenlijk 2 serieuze opties om te overnachten. De goedkoopste variant is de tent. Op een camping kun je voor een paar euro per nacht slapen en het is gegarandeerd de manier om het minste geld uit te geven. Dit betekent wel dat je je hele vakantie met een tent op je (toch al behoorlijk zware) rugtas rond moet rondlopen. Daarnaast ben ik geen fan van kamperen, omdat ik de ervaring heb dat alles zeiknat is naar een paar dagen regen, en de nachten zelden comfortabel zijn.

De andere mogelijkheid is de optie die ik iedereen van harte aan kan bevelen: de jeugdherberg (hoewel de naam niet helemaal de lading dekt). HiHostel is de internationale jeugdherbergorganisatie die jeugdherbergen van elk land bij elkaar brengt. Op één website, www.hihostel.com, kun je alle hostels boeken. In bijna alle leuke steden die het bezoeken waard zijn is wel een hihostel te vinden (in Eindhoven bijvoorbeeld niet)

Wie echt goedkoop uit wil zijn moet Esperanto leren spreken (ik heb het een aantal jaren geleden geprobeerd). Over de hele wereld bieden mensen die Esperanto spreken gratis overnachtingen aan andere Esperantisten aan. Zie dit voor begrijpelijke informatie en dit voor alles over de Pasporta Servo.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten